top of page

Afrika’da bir su kuyusu ne kadara açılır?

TRT Su Savaşları Belgeseli’nden de tanıdığımız Hakan Girginer, kendisine en çok sorulan soruları yanıtlıyor.


Sosyal medyada sorulan önemli sorulardan biri de Afrika’da su kuyusu maliyetleriyle ilgili:

Afrika’da su kuyusu açtırmanın maliyeti nedir? TRT Su Savaşları Belgeseli’nde yaptığı işlerle Afrikalıların yaşamına dokunan Hakan Girginer anlatıyor.


İşte en çok sorulan sorular


  • Bir su kuyusu açtırmak istiyorum, bunun maliyeti ne olur?

  • Vefat eden yakınımız adına bir su kuyusu açtırmak istiyoruz. Nasıl yapabiliriz?

  • Biz şirkette toplandık, su kuyusu açtırmak istiyoruz. Ne yapabiliriz?

  • İşyerinde para topladık, su kuyusu nasıl açtırabiliriz?

  • Hisseli su kuyusu nasıl açtırabiliriz?

  • Afrika’da ortak su kuyusu nasıl açtırabiliriz?

  • Bir su kuyusu için niyetim var ancak bunun tüm maliyetini tek başıma karşılamak zorunda mıyım?

  • Bir su kuyusunun maliyeti hangi kriterlere göre değişir?

  • IDEA Universal’den bir su kuyusunun maliyetiyle ilgili nasıl bilgi alabilirim?


IDEA Universal Proje Geliştirme Direktörü Hakan Girginer, “Bir su kuyusu için niyetiniz varsa bunun tüm bedelini karşılamak zorunda değilsiniz” diyor ve sebebini şöyle açıklıyor: “Çünkü yeri geliyor 10 liralık bir bağış, yeri geliyor 100 liralık bir bağış, bizim bitirmek üzere olduğumuz çok önemli bir projede son aşamayı getiriyor, tamamlayıcı unsur oluyor. Bu gerçekten hayati bir rakam oluyor. Bu sebeple sizden gelen tüm bağışlar zaten bizim için hayati önemi taşıyor.


Peki, siz bir kuyunun tüm maliyetini karşılamak isterseniz ne yapmalısınız? Hakan Girginer, dikkat edilmesi gereken kriterleri şöyle özetliyor: “Bir kuyunun maliyeti bulunduğu bölgeye göre, o bölgenin zeminine göre, suyun kaç metreden, derinden çıkacağı konusunda yapılan tahminlere göre, ekipmanın nereden temin edileceğine ve ne kadar uzaktan geleceğine göre kısaca bizim elimizde olmayan çok farklı unsurlar çerçevesinde değişebiliyor. Burada atılabilecek en sağlıklı adım eğer bir kuyunun tüm maliyetini karşılamak istiyorsanız ideauniversal.org veya susavascilari.org internet sitelerini ziyaret ederek ya da 0 216 606 10 64 numaralı telefonla irtibata geçerek sizin kuyu açtırmak istediğiniz bölgeyle ilgili spesifik bilgiler almanız olacak. O bölgenin kazı ve su derinliği koşullarına göre bir çalışma yapılması ve buna göre bir maliyet tablosunun çıkarılması gerekiyor. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde bir su kuyusu için hazır bir karşılık yoktur. Burada çok gerçekçi, çok şeffaf davranmak gerekiyor. Çünkü harcadığımız para sizin paranız. Bunun çok farkındayız ve bu iyi niyetiniz için teşekkür ediyoruz.”


Detaylı bilgi için: susavascilari.org ideauniversal.org

94 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page